17.10.2018.

Tri prireditve na isti dan razdrobile vrste gorskih tekačev in tekačic

Tri prireditve na isti dan razdrobile vrste gorskih tekačev in tekačic

Že 21. tek na Nanos, 7. Šurkov tek na Ključ in 5. tek na Limbarsko goro so konec tedna razdrobili udeležbo na gorskotekaških prireditvah. Zraven je znanc(k)e s strmin premamil tudi kakšen ravninski tek.

Alič zaradi dela ob rekord

Zmagovalca zadnjega teka iz letošnje serije Primorski gorski teki, 21. Gorski tek na Nanos v spomin na Fabjana Furlana, sta Simon Alič in Varineja Drašler. Kot poroča Venčeslav Japelj na strani Ljudstvo tekačev, je to njena prva zmaga v PGT. Nastopilo je 70 odraslih in sedem otrok, našteje. Alič bi, kot zapiše Venčeslav, ob nekaj manj dela na domači kmetiji nemara podrl rekord proge.

VRNITEV MANCE SLABANJE IN REKORDNO NA TEKU NA LIMBARSKO

Manca Slabanja, olimpijka, smučarska tekačica SK Ihan, in domačin Vid Senica sta bila najhitrejša na 5. teku na Limbarsko goro. Posebnost Limbarske gore na Moravčami je vrnitev Mance Slabajne na tekmovanja po zdravstvenih težavah. Lokalni moravški zvezdnik je bil hitrejši od lukovškega maratonca Roberta Kotnika, tretji absolutno je bil svetovalec organizatorjev Gregor Mlakar Svatnšk, četrti mladinski reprezentant Domen Avbelj.

Prizadevnost organizatorjev Društva krajanov Limbarska gora navkljub pozorne opazovalce s strani moti zmagovalni oder, oziroma ozadje. 'Bandera' pokroviteljev prireditve so izobesili kar na pročelje mogočne romarske cerkve sv. Valentina. Doslej nikoli videna inovativnost organizatorjev. 

fotografije Društvo krajanov Limbarska Gora. Rezultati z Limbarske bodo verjetno tu – http://teknalg.dklimbarskagora.si/

Večna lestvica petih tekov, ženske pod trideset minut: Manca Slabanja – 29:03 (2018)  …moški pod 27:00: 1. Miran Cvet – 22:49 (2017), Vid Senica (2017) – 24:46, Aljoša Smolnikar (2017) -25:00, Boštjan Erjavšek (2014) – 25:50, Gregor Mlakar (2014) – 26:22, Aljaž Kolar (2017) 26:45, Nejc Blatnik (2017) – 26:50, Metod Močnik (2014) – 26:59,

V HORJULSKI DOLINI BREGAR IN ANA ČUFER

Gašper Bregar in Ana Čufer sta zmagala na drugem koncu ljubljanske kotline na 7. Šurkovem teku iz Podolnice na Ključ. Rezultati s teka na Ključ v horjulski dolini kažejo na prepričljivo zmago stalnega udeleženca Gašperja Bregarja, denarne nagrade pa sta pobrala tudi Pirničana Matic Plaznik in Tine Hren (Šmarngorska naveza). Med Horjulci je bil najhitrejši Jure Grmšek, četrti absolutno, pred Primožem Jerebom (5.),. Na tekaškem forumu je pozornost vzbudila kritika na račun neenakopravne obravnave ženske konkurence in nagrad. V ženski konkurenci je šlo za rekord trase, prestižni dvoboj med podprvakinjo Planica400 in rekorderko Triglava Ano Čufer in slovensko pokalno zmagovalko Tino Kozjek je dobila Primorka. Poročilo in fotorezultati s Šurkovega teka – http://tindi-zztopka.blogspot.com.  

Teme na strani Slo maraton ,kjer je v zadnjem mesecu FB nameril 22.500 doseženih oseb in 31.400 dejavnosti na podlagi objav (všečki, deljenja, kliki na povezave).