02.08.2020.

Mojca Koligar na zmagovalnih stopničkah na PizTriVertikal

Mojca Koligar na zmagovalnih stopničkah na PizTriVertikal
Po zmagi na vertikalu v Dolomitih je Mojca Koligar pritekla med najhitrejše tri tudi na drugem pokoronskem vertikalu v Italiji.
MOJCA KOLIGAR TRETJA, TIMOTEJ BEČAN 8. NA PIZTRI VERTIKAL
V najbolj izborni konkurenci po vnovični izvedbi tekem na italijanski gorskotekaški sceni so slovenski gorski tekači še vedno med najhitrejšimi.. Na PizTriVertikal v italijanskem Melonnu je Mojca Koligar pritekla tretje mesto (čas 42:54), za najboljšo tekačico vseh časov Avstrijko Andreo Mayr (38:35) in Erico Ghelfi (42:22). Timotej Bečan je bil v moški konkurenci osmi, od tretjega mesta Irca Zaka Hanne ga je ločila minuta.
Visoko na 24. mestu je bil tudi Kamničan David Vogrin (42:00) in kot 31. absolutno tudi mladi Klemen Španring (43:44), sicer peti v mladinski konkurenci. To je za mladinca letnika 2002 odličen dosežek. Tekaški teden v Melonnu v Orobijskih Alpah ima 57 – letno tradicijo. Vertikal (1000 metrov višinske razlike) je uvodni del, sledi mu še tradicionalni FlettaTrail.  Mojca Koligar z nastopom ni bila povsem zadovoljna. Lani je na isti tekmi pritekla 6. mesto s časom 42:38. In prav čas je bil del motiva in podlago za oceno nastopa. "Popravni izpit s časom ni uspel, a biti v Melonnu del tako srčno organiziranega dogodka prinese posebno zadovoljstvo in dodatno motivacijo za naprej," je Mojca zapisala na svojem FB profilu. Na spletni strani CorsainMontagna pa so njen nastop pospremili z navdušenjem, ki ga je do organizatorjev izkazala že lani "la scorso anno era rimasta colpita da pubblico, calore ed organizzazione, lo ha capito e lo ha scritto subito, questa è la HOME OF THE CHAMPIONS."
fb
pretekli teden