25.08.2019.

Klemen Španring 12. na Mednarodnem mladinskem pokalu v Susi, ekipa sedma

Klemen Španring 12. na Mednarodnem mladinskem pokalu v Susi, ekipa sedma

Peterica mladih atletov je zastopalo Slovenijo na letošnji 14. izvedbi Mednarodnega mladinskega U18 pokala v gorskih tekih, ki so ga znova kot v začetni dobi tega tekmovanja znova pripravili v italijanski Susi. Klemen Španring je med mladinci U18 z 12.mestom pritekel enega najboljših dosežkov v zadnjih letih. Ekipno je zasedba Španring, Jakob Medved (23.), Aljaž Luznar (34.) in Aleš Prelovšek (44.) pritekla sedmo mestu, kar je tudi eden boljših dosežkov zadnjih let. Zoja Levec je med mladinkami pritekla 35. mesto.

Mednarodni mladinski pokal je neuradno prvenstvo za kategorijo U18, tekmovanje so premierno izvedli leta 2006 prav v Susi.

 Klemen Španring je po letu 2011, ko je Tim Kovačič pritekel osmo mesto uvrstitev najbližje deseterici. Lani je Nuša Mali na tekmovanju v Lanzadi pritekla 15.mesto, s čimer se je po letu 2013 v Gapu z Anito Klemenčič (14.) znova uvrstila med petnajsterico.

Vse tri kolajne med mladinci so pritekli Francozi in med mladinkami Italijanke. Med Francozi in Slovenci je bila bila ekipa Welsa, Turčije, Italije, ZDA in Anglije. Prehiteli so Čehe, Madžare, Irce… Klemen je bil 14 sekund od deseterice, prehiteli pa so ga tekači iz Francije, Velike Britanije, ZDA, Turčije, dva Italijana in Čeh.