25.08.2019.

Marko Tratnik in Petra Tratnik prva prvaka Slovenije v (ultra)trailu

Marko Tratnik in Petra Tratnik prva prvaka Slovenije v (ultra)trailu

MARKO IN PETRA TRATNIK PRVA PRVAKA V TRAILU
Marko in Petra Tratnik sta bila najhitrejša na Pohorje Ultra Trail na 53 kilometrov dolgi različici, ki je veljala za prvo državno prvenstvo v tej vse bolj priljubljeni disciplini pod okriljem AZS. Oba, brat in sestra izpod Nanosa, sta junija že zmagala na gorskem maratonu v Podbrdu (Podbrdo Trail Running Festival), ki je veljal za DP v tej sicer nekaj krajši disciplini. Marko je po petih urah teka pred Marjanom Zupančičem pritekel 12:48 minute prednosti, tretje je pritekel vsestranski mojster za vse razdalje Aleš Žontar (+ 16:44).

Petra Tratnik je zmagala še z večjo prednostjo in bila v cilju kot četrta absolutno – 5,25:41. Druga je pritekla Katja Kegl Vencelj (+ 50:37) in eno uro po tistem, ko je v Rušah v zvoniku znova odbila polna ura, tudi tretja Barbara Jolič (+ 1,04:29), četrta Urša Trobec in Andreja Godec. V mednarodni zasedbi se je vmes vrinila Madžarka Iren Tiricz.
Katja Kegl Vencelj je bila zadovoljna tudi z drugim mestom. "Čestitke izjemni Petri Tratnik za zmago in vsem ostalim tekačem .Vsak po svoje smo se borili in premagovali kilometre, teh je bilo 53km in 2700 višincev. Malo sem oklevala s prijavo. Verjetno se vseeno še pozna K24 pred dvema tednoma, zato noge niso bile ravno lahke, v klanc je šlo včeraj malo težje. A trasa mi je odgovarjala, bila super lepa in sem uživala,"je bila navdušena. Čez dva tedna jo čaka trail v Franciji.

V okviru Pohorje Ultra Trail so izpeljali teke na štiri razdalje, na najkrajši je bil najhitrejši Miran Cvet, najhitrejša Mojca Koligar tretja v abolutni konkurenci, Špela Gonza je bila druga oziroma četrta.

tu so rezultati https://my5.raceresult.com/116890/results
foto Zdenko Mraz, organizator, Marjan Zupančič