10.08.2020.

Vzpon na Široko tudi test za reprezentante

Vzpon na Široko tudi test za reprezentante

Tek iz Mosta na Soči do turistične kmetije Široko na Tolminskem Lomu tudi pregledna tekma za reprezentante

Ob pomanjkanju tekem bo tudi za gorske tekače in tekačice prišel čas, da stopijo iz 'covid' sence. 15.avgusta bo ŠKDT Lom izpeljalo 19. Vzpon na Široko. Gre za tek s startom v Mostu na Soči, cilj je pri turistični kmetiji Široko v Tolminskem Lomu. Kot žal kaže, bo to v prihajajočem obdobju ena redkih tekem v gorskem teku, ki zaradi epidemioloških ukrepov ne bo prestavljena ali odpovedana.

Ker trenutno še velja, da bo 13. novembra izpeljano svetovno prvenstvo v gorskem teku na otoku Lanzarote, bo Vzpon na Široko ena redkih »domačih« priložnosti za preskus pripravljenosti in za primerjavo s tekmeci. Zato vabimo vse tekače, ki si želijo zastopati Slovenijo na svetovnem prvenstvu, da ne tej tekmi pokažejo svojo pripravljenost! .

Razpis tekme:
http://www.sktd-lom.si/vzponsiroko/

Za reprezentanco gre
Izbor ekipe za letošnje Svetovno prvenstvo v gorskem teku in gorskem maratonu bo potekal na »selektorski« način. Prvotno je bila za sestavo reprezentance za SP v gorskem teku predvidena IZBIRNA TEKMA septembra v Žireh, ki pa je odpovedana. Vzpon na Široko ima podobnosti s traso svetovnega prvenstva in predstavlja eno redkih priložnosti za pregled letošnje pripravljenosti potencialnih reprezentantov. Glede na situacijo (kratek rok za tempiranje forme, pomanjkanje tekem…) pa bodo pri izboru reprezentantov upoštevani tudi odmevnejši dosežki letošnje in preteklih sezon (doma in v tujini). Vsekakor je v interesu na svetovno prvenstvo potovati z letos najbolje pripravljenimi tekačicami in tekači.

Zadnji dve leti je bil na Široko najhitrejši Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos), ki je lani postavil čas 27:24. Lani je zmagala Sergeja Lipušček (DLT Filipides), ki je na cilj pritekla v času 32:11.

V ponedeljek zjutraj je bilo prijavljenih 86 tekačev in tekačic.