20.06.2018.

Mojco Koligar pod Snežko skrbi kamnita podlaga

Mojco Koligar pod Snežko skrbi kamnita podlaga

»Trenutno še zbiram občutke z ogleda trase,« Mojca Koligar

Državna prvakinja v gorskem maratonu z Vipave je s prvakom Alešem Žontarjem in Simonom Strnadom že na prizorišču 15. svetovnega prvenstva v gorskem maratonu (15. WMRA Long Distance Mountain Running Championships) v Karpaczu, pod vznožjem poljskega dela Krkonošev in si je že ogledala del trase nedeljske tekme.

Prvenstvo bo v okviru največjega poljskega ultramaratona 3x Snežka=1xMont Blanc. S to primerjavo tudi vabijo tekače. Za svetovno prvenstvo bo veljala razdalja 2 x Snežka. Na 15. prvenstvu v tej disciplini bodo Slovenijo zastopali še Petra Tratnik, Barbara Trunkelj, Marko Tratnik in Luka Mihelič. Petra Tratnik je lani v italijanski Premani pritekla izvrstno četrto mesto, Luka Mihelič je bil 18. in Mojca 19. V ženski konkurenci bo vključno s Petro teklo sedem tekačic z lanske najboljše deseterice.

startna lista

»Vzponi so sicer dokaj tekaški in zmerni. Je pa kar nekaj podlage tlakovane, kar bo zahtevalo veliko pazljivosti, lovljenja ravnotežja in moči, predvsem v spustih,« pove oglednica Mojca pred nedeljsko tekmo prvenstva.

Trasa za prvenstvo je dolga 36 kilometrov (+ – 2100 metrov) in se dvakrat dvigne do vrha Snežke (1603 metre), najvišjega vrha Krkonošev in tudi Češke.

"Po tem ogledu sem kljub odličnemu počutju in dobri pripravljenosti rahlo zaskrbljena, ker je kamnita podlaga precej naporna za sklepe. Toda po dobrem počitku, ki sledi naslednje dni bo telo lažje prenašalo sile, ki jih bo tekma prinesla," razmišlja poročevalka s Poljske.