29.07.2018.

Nejc Kuhar in Mojca Koligar najhitrejša na Grintovcu

Nejc Kuhar in Mojca Koligar najhitrejša na Grintovcu

V Kamniški Bistrici se je v nedeljo zbralo preko 220 tekačev in tekačic, ki so se pomerili na 19. izvedbi teka na Grintovec.

Nejc Kuhar

Ekstremni tek na Grintovec, kjer se tekači na 10 kilometrski razdalji spopadejo s 1976 metri vzpona, je med člani pričakovano, s časom 1:25:33, prvi osvojil Nejc Kuhar, ki je tudi lastnik slovenskega rekorda. V članski ženski kategoriji je bila najhitrejša Mojca Koligar (oba KGT Papež) s časom 1:39:58.

 »Grintovec je letos minil v domači konkurenci, a ni bil zato nič lažji. Otežilo ga je izredno soparno vreme in pa izvrstna Luka Mihelič in Timotej Bečan, ki sta poskrbela, da sem moral tudi tokrat iz sebe iztisniti vse atome. Čestitke organizatorjem za še en odlično izpeljan tek. Zagotovo se vrnem tudi prihodnje leto,« je povedal Kuhar, ki je bil že pred tekom glavni favorit.

Drugo mesto je osvojil Luka Mihelič in tretje Timotej Bečan (oba KGT Papež).

Mojca Koligar

Svojo odlično pripravljenost pa je ponovno dokazala Mojca Koligar. Lahko bi rekli »veni, vidi, vici«.

»Tek na Grintovec – z velikim strahospoštovanjem sem pristopila do te tradicionalne preizkušnje. Delček razloga je tudi v dveh predhodnih ogledih trase, ki se nista končala z dobrimi občutki. Na eni strani zaradi časa, na drugi zaradi napora, ki sem ga vanj vložila. Danes je bila popolnoma druga zgodba, sicer z več vložka hitre in lahkotne hoje, toda ob nizkem pulzu sem imela občutek, da bi lahko nadaljevala v neskončnost. Pa so me vseeno ustavili na vrhu, ko mi je Garminov Fenix 5 zabeležil 1h39min38s. Pot mi je minila zelo hitro, za kar gre zasluga vsem navijačem, ki so me glasno spodbujali. Lepo je bilo tolikokrat slišati svoje ime. Iskrena hvala vsakemu posebej, ki je prispeval da je bilo vzdušje res izjemno in bo preizkušnja ostala v nepozabnem spominu.«

Drugo mesto je osvojila Barbara Trunkelj, ki je v cilj prišla pet minut in 54 sekund za zmagovalko, tretje mesto pa je osvojila Hrvatica Barbara Belušić (AK ISTRA PULA), z zaostankom 8 minut in 38 sekund za zmagovalko.   

Fotogalerija 

Prvi trije po kategorijah:

V kategoriji M1 je prvo mesto osvojil Timotej Krašovec (AK SEVNICA), drugi je bil Leon Pešovski Bužan (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretji Luka Trček (ŠD TABOR ŽIRI).

V kategoriji M2 je zmagal Tanej Fatur, drugi je bil Žan Šubic (ŠD TABOR ŽIRI) in tretji Tomi Bajc (AK SEVNICA).

V kategoriji M3 je bil najhitrejši Drejc Erznožnik (ŠD TABOR ŽIRI), drugo mesto je osvojil Maj Pritržnik (TSK LIMA) ter tretje Jon Velkavrh (ŠD TABOR ŽIRI).

V kategoriji M4 je zmagal Klemen Spanring (AD SLOVENSKA BISTRICA), drugi je bil Aljaž Luznar (ŠD TABOR ŽIRI) in tretji Tine Hren (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA).

V kategoriji M5 je prvo mesto osvojil Nejc Kuhar (KGT PAPEŽ KAMNIK), drugi je bil Luka Mihelič (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretji Timotej Bečan (KGT PAPEŽ KAMNIK).

V kategoriji M6 je bil najhitrejši Simon Alič (ŠD NANOS PODNANOS), drugo mesto je osvojil Tommy Manning ter tretje Dušan Globočnik (KGT PAPEŽ KAMNIK).

V kategoriji M7 je prvo mesto osvojil Milan Vivod (ŠD TEAM MOZIRJE), drugi je bil Metod Močnik (SLO ODLO MARATON TEAM) in tretji Stane Lotrič (AGP PRO).

V kategoriji M8 je zmagal Franz Prager Xaver (LG PASSAU), drugi je bil Stanko Čufer (PGT) in tretji Bojan Galin (ŠKD MEKINJE).

V kategoriji Z8 je prvo mesto osvojila Boža Meža (TOP ATLET).

V kategoriji Z1 je prvo mesto osvojila Sara Bilban, druga je bila Nina Rotar in tretja Eliza Gorenčič (vse tri TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA).

V kategoriji Z2 je bila najhitrejša Gaja Leban Jež (AD POSOČJE), druga je bila Viktorija Dolinšek (KGT PAPEŽ KAMNIK) in tretja Ana Podgoršek (AK MEDVODE).

V kategoriji Z3 je prvo mesto osvojila Loti Rotar, druga je bila Klara Zupanc Korošec (obe TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA) in tretja Lucija Medja (AK RADOVLJICA).

V kategoriji Z4 je prvo mesto osvojila Špela Gonza (AD ŠTAJERSKA), druga je bila Katja Podobnik (ŠD TABOR ŽIRI) in tretja Nuša Mali (AK DOMŽALE).

V kategoriji Z5 je prvo mesto osvojila Mojca Koligar (KGT PAPEŽ KAMNIK), druga je bila Barbara Trunkelj in tretja Barbara Belušić (AK ISTRA PULA).

V kategoriji Z6 je bila najhitrejša Marta Švigelj (PGT), druga je bila Marie Delingerová (SKI FORTEX MORAVSKý BEROUN) in tretja Petra Race.

V kategoriji Z7 je prvo mesto osvojila Urša Trobec (KGT PAPEŽ KAMNIK), druga je bila Ana Jelovčan (-) in tretja Ivica žlogar (PRIPRAVE LJUBLJANA).