29.07.2018.

Nejc Kuhar in Mojca Koligar kralj in kraljica Grintovca

Nejc Kuhar in Mojca Koligar kralj in kraljica Grintovca

Nejc Kuhar in novinka Mojca Koligar sta kralj in kraljica 19. teka na Grintovec.

 

 

Nejc Kuhar, mojster vertikal kilometrov, kralj Triglava, nekdanji domačin iz sosednje doline Kokre, je slovenski rekorder teka na najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp (2558 m) s časom pod magično mejo uro in dvajset minut. V letu, ko tekmovanje ni štelo za svetovni pokala in zategadelj mednarodna konkurenca ni bila tako izborna, je bil v vlogi prvega favorita in jo iz Kamniške Bistrice do vrha Grintovca (2558 m) opravičil s časom 1,25:33. V soparnem vremenu mu je najbolj tesno sledil Luka Mihelič, tretje mesto pa je pritekel državni prvak Timotej Bečan. »Za tako zahtevne preizkušnje mi še malo manjka. Nekajkrat mi je strme teke že uspelo dobro preteči, ne pa vselej. To moram še natrenirati,« je menil Bečan.

Rezultati

Nejc Kuhar intervju –

<

Pod mejo ure in pol je tekel le še Gašper Bregar. Simonu Aliču to že ni več uspelo. Na večni lestvici najhitrejših tekov (osebnih rekordov) se je Mihelič s 64. mesta povzpel na 38. mesto.

Mojca Koligar je kljub dokaj zahtevnim pogojem tekla pod magično mejo ure in štirideset minut. Doslej je to uspelo le šestim tekačicam  v vsej dolgi zgodovini teka. Izmed Slovenk le Mateji Kosovelj in Ines Hižar. Torej zelo hiter tek, čeprav je bil zanjo to prvi tekmovalni izziv na Grintovcu. Na treningu je imela občutek, da bo tekla še hitreje (intervju). Barbaro Trunkelj, lansko zmagovalko Planica 400 je prehitela že v spodnjem delu nad spodnjo postajo tovorne žičnice. Tretjega mesta se je veselila tekačica s hrvaške Istre Barbara Belušić, četrtega Tina Klinar in petega zmagovalka izpred, komaj pol leta po rojstvu hčerke Karmen Klančnik Pobežin.

Mojca Koligar intervju