14.09.2018.

Nestrpnost pričakovanj pred Andoro

Nestrpnost pričakovanj pred Andoro

Pričakovanja pred svetovnim prvestvom v Andori so razkrili tudi mladinci Aljaž Luznar, mladinki Nuša Mali in Špela Gonza in edina članica Andreja Godec. Startna lista

Nuša Mali, AK Domžale, letos 15. na mednarodnem mladinskem pokalu WMRA

Nastop na SP mi zelo veliko pomeni. Zelo uživam v teku in tako pridobivam nove izkušnje in se zraven še primerjam z ostalimi iz drugih držav. Prav tako je zame nekakšno potrdilo, da je ves moj trud, moji treningi bili dovolj dobri, da lahko zastopam našo državo na svetovni ravni. Zdi se mi, da grem na SP super pripravljena in se bom maksimalno potrudila. Seveda bi rada prišla v prvo polovico in upam, da mi uspe. Lahko se zgodi marsikaj. SP si predstavljam nekako podobno kot EP, ki mi je bil zelo všeč in upam, da bo organizirano približno enako. Sem že zelo vznemirjena in komaj čakam, da že končno oblečem naš dres in grem tečt, ter navijat za ostale.

Špela Gonza, atletinja AK Štajerska je letos novinka na gorskih tekih. V Andori tečeta še Maja Per in edina z izkušnjami Katja Podobnik, četrtič na SP.

Nastop na svetovnem prvenstvu mi predstavlja neko novo izkušnjo na mednarodnih tekmovanjih. Na svetovno prvenstvo odhajam prvič, zato iz rezultatskega vidika nisem obremenjena. Kar se tiče pripravljenosti, sem se za svetovno prvenstvo pripravljala v sklopu priprav na stadionsko atletiko. Svetovnega prvenstva se veselim in nanj odhajam motivirana.

Katja Podobnik je bila lani na SP v Premani v Italiji 23., pred tem pa 32. v Bolgariji in 29. v Welsu.

 

Aljaž Luznar, ŠD Tabor Žiri,  eden najmlajših na prvenstvu (tekli bodo še izkušeni Tine Hren (2015-2017), ter novinca Klemen Spanring in Domen Avbelj) foto:Avbelj in Luznar na Češnjiškem teku

Veliko truda sem vložil v moj prvi nastop na svetovnem prvenstvu. Ne obremenjujem se z rezultatom. Svetovno bo zame predvsem nabiranje izkušenj. Ko sem sproščen, tečem najbolje. Seveda, čaka me močna konkurenca in potrudil se bom. Celo sezono sem redno treniral in stopnjeval formo.

Andreja Godec, AD Štajerska, edina članica, drugič na SP

Sem ponosna, da bom ponovno nosila slovenski dres. Je poseben občutek. Na žalost bom letos edina nastopajoča članica Vrhunskega rezultata seveda ni realno pričakovati. Zavedam se, da je to mednarodna elita profesionalnih tekačic. Trenirala sem dobro, seveda kolikor se je poleg službenih obveznosti dalo. Prav tako mi tekma samo navkreber ne leži najbolje. V kolikor bom lahko v nedeljo pokazala svoj maksimum, bom zelo zadovoljna. To je moj drugo svetovno, prvega (2013) se spomnim po tremi in nekaj strahovi pred tekmo. Kot sedaj. Tako, da se veliko ni spremenilo. Sem se pa bolje in več pripravljala.