13.09.2018.

Timotej Bečan: V Andori, na največji tekmi sezone, želim odteči kot znam in zmorem

Timotej Bečan: V Andori, na največji tekmi sezone, želim odteči kot znam in zmorem

Timotej Bečan bo na svetovnem prvenstvu v Andori prvi mož slovenske reprezentance. Na večini domačih tekem je bil nepremagljiv. Tudi na obeh državnih prvenstvih. Na evropskem prvenstvu v Skopju je pritekel 13. mesto, kar je eden boljših slovenskih dosežkov v tej članski konkurenci v zadnji dobi. Trasa na veliko nadmorski višini bo poseben izziv za 22 – letnega tekača iz Medvod, člana KGT Papež.

Timotej, kaj ti pomeni nastop na svetovnem prvenstvu? To bo vsekakor vrhunec sezone tudi zate?

Nastop na SP mi pomeni veliko. Kot prvo je najmočnejša tekma v sezoni z vsemi najboljšimi v tej disciplini, kot drugo pa mi je uvrstitev na to tekmo nagrada za trud oziroma. pokazatelj, da delam nekaj pravilno in dobro, saj so mesta omejena.

Za vami je daleč najboljša sezona doslej? Kakšni so rezultatski cilji v Andori?

Posebnih rezultatskih ciljev nimam. Ne vem, kako je pripravljena konkurenca. Nimam veliko primerjav z tako konkurenco, se le za svetovno zbere skupaj. Cilj je odteči tako kot znam in zmorem. Če bo tako ne dvomim, da nebi bil zadovoljen tudi z uvrstitvijo.

Kako so tekle zadnje priprave za SP? Rekord na teku na Osojščico je dober znak?

V avgustu sem pridno treniral in odpravil tudi slabost, ki sem jo spoznal na tekmi na Grintovec. Namreč konec pomladi sem trening strmin očitn o preveč postavil v kot. Časa je bilo na srečo zadosti, zato sem redno hodil na treninge tudi v visokogorje. Vsekakor pa so se poznale priprave na Krvavcu, ki so bile izpeljane vrhunsko.

To bo tretje zaooredno SP? Kakšne spomine imaš?

Spomini iz prvih dveh prvenstev so vsekakor lepi. Tekma je eno, drugo pa je vzdušje znotraj ekipe, ki je bilo do sedaj vedno odlično. Na ta način se sprostiš in lahko tudi dobro odtečeš, kar pa je glavno za vsakega.

Intervju , v katerem pove, da zelo rad kuha