12.06.2018.

Nov naj čas Timoteja Bečana na 23. Rekordu Šmarne gore

Nov naj čas Timoteja Bečana na 23. Rekordu Šmarne gore

Rekord Šmarne gore ima v slovenski tekaški zgodovini posebno mesto že od leta 1991, ko so pripravili prvo uradno tekmo. Izziv čim hitreje premagati pot od zadnje hiše pod vznožjem Gore po najbližji poti na vrh Šmarne gore ni zanimivo le za tekače, pač pa tudi vse pohodnike, avanturiste in rekreativce, ki jim je blizu ljubljanski Triglav. 

Na startu 1,8 kilometra dolge trase (360 m višinske razlike)  se je zbralo 159 tekačev in tekačic, 33 od tega v mlajših kategorijah. Zasedba je bila imenitna. Po imenih je presegla celo državno prvenstvo. Šmarna gora je poseben izziv tudi za specialiste za kratke strme trase, kot so teki na skakalnice, stolpnice, strme vertikale, Šmarne gore ni izpustila niti večina reprezentantov, ki bodo nastopili na evropskem prvenstvu v Skopju prve dni julija, ter tudi nekateri maratonci, ki imajo svetovno prvenstvo na Poljskem že prej. 

Timotej Bečan, državni prvak v teku gor-dol,  je tudi po strmi poti na Goro,  v zadnjem delu prehitel kralja planiške velikanke Luka Kovačiča, tretji je po najkrajši poti iz Tacna pritekel.Simon Alič. "Včeraj in danes sem se cel dan posvečal košnji, a sem vseeno prišel. Nisem bil spočit," je po teku razlagal Simon Alič, zmagovalec 2016 s časom 12:14. Med tekom (12:43) je lahko pogledoval nazaj za skupino, kjer so v cilj pritekli Simon Novak (13:00), Matjaž Mikloša (13:05) in Matic Plaznik (13:09). Plaznik bo ob poškodbi Luka Kramariča dobil mesto v ekipi za EP v Skopju.

BEČAN PRED ZARNIKOM

Timotej Bečan je z tem časom za 5 sekund izboljšal čas Sebastjana Zarnika 11:25, Luka je bil od tega časa počasnejši le za sekundo.

Tina je presenetila Jasmino Jelovšek (15:26), tretjo mesto pa je za bronasto članico z DP Ano Vrečar (16:27) pritekla komaj 14 – letna Loti Rotar (15:53), državna prvakinja med deklicami U16. Tina je tekla 16. čas vseh časov na Rekordu Šmarne gore.

Rekordni časi vseh časov 1991-2018

rezultati

Intervju Timotej Bečan, Tina Kozjek, Luka Kovačič in Matjaž Mikloša