15.07.2018.

Timotej Bečan in Mojca Koligar prvaka na Golteh

Timotej Bečan in Mojca Koligar prvaka na Golteh

Na Golteh je bila v nedeljo na sporedu 2. pokalna tekma v gorskih tekih za odrasle in 3. pokalna tekma za otroške kategorije. Hkrati naj bi dirka štela tudi za državno prvenstvo v gorskih tekih – gor, vendar je bilo zaradi vremenskih okoliščin (zaradi megle oznake trase niso bile vidne in nekaj tekačev je zgrešilo traso) nekaj dvomov o regularnosti prvenstva. Posledično so se pristojni odločili, da niso takoj podelili kolajn za državno prvenstvo, hkrati pa bo tekma le okvirno merilo za izbor za Svetovno prvenstvo v gorskih tekih – gor.

Start članskih in veteranskih kategorij je bil pri spodnji postaji nihalke, članice, veteranke in mladinci so štartali približno 3 km višepri kamnolomu v Radegundi, mladinke pa še nekaj kilometrov višje.

Vreme tekačem ni bilo najbolj naklonjeno, saj je takoj po štartu začelo deževati. To je precej otežilo tekmo, saj je bila trasa spolzka, nanjo pa se je spustila tudi megla. Kmalu po štartu sta traso zgrešila Gašper Bregar (KGT Papež) in Simon Alič (ŠD Nanos), ki sta v cilj prišla na absolutno 15. in 16. mestu.

Bečan

Najhitrejši je bil član Kluba gorskih tekačev Papež Timotej Bečan, ki je 10 kilometrsko razdaljo s 1.163 metrov vzpona premagal v 56 minutah in 52 sekundah.

Na tekmo sem se moral dobro psihično pripraviti, saj je bil vložek kar velik. Do dve uri po tekmi je namreč štela za DP gor in bila izbirna tekma za SP v Andori. Z Miranom sva se po kakšnih dveh kilometrih odcepila od ostalih in se tudi zamenjala v narekovanju tempa. Na strmejših delih je bil v prednosti Miran, na položnih pa jaz. Nekje na sredini tekme, ko se trasa malo poravna, sem izkoristil teren v svojo prid in naredil nekaj sekund razlike, na roko pa mi je šla tudi ohladitev z dežjem, kar mi zelo ustreza. Konfiguracija terena mi je od tistega dela tudi pisana na kožo. Krila mi je dala tudi Jasminina spodbuda ob progi in uspelo mi je priteči v cilj na prvem mestu. S predstavo sem zelo zadovoljen, obenem pa čestitam vsem tekačem.

Drugi je v cilj prišel njegov klubski kolega in veteranski svetovni prvak v kategoriji nad 50 let Miran Cvet, ki je za zmagovalcem zaostal za minuto in 14 sekund. Tretji je bil državni prvak v gorskem maratonu Aleš Žontar z zaostankom 4:16.

Med ženskami je bila na 6,1 kilometrski trasi z 741 metri vzpona najhitrejša veteranska svetovna prvakinja v kategoriji +35 let in državna prvakinja v gorskem maratonu Mojca Koligar (KGT Papež).

Mojca Koligar

Bilo je kar lahkotno. Tekma se mi ni zdela zahtevna, tako, da se nisem kaj dosti utrudila. Trasa mi je bila všeč, razen na delih, kjer smo se z mladinci prerivali, ker je bilo ozko. Ko se je malo dvignilo, so se oni bolj ustavili, jaz bi šla pa takrat naprej, po ravnini pa je bilo ravno obratno. Glede na vložen napor in na vse aktivnosti med tednom sem zadovoljna s časom.

Druga je bila Tina Kozjek (TK Šmarnogorska naveza) z zaostankom 3 minute in 23 sekund, tretja pa Tina Klinar(+04:10).

Štart za osnovnošolske kategorije je na Golteh, pri Alpskem vrtu. Mlajše deklice in dečki pa so štartalipri Mozirski koči na Golteh.

Rezultati po kategorijah:

V kategoriji Člani je bil najhitrejši Timotej Bečan (KGT PAPEŽ), drugo mesto je osvojil Aleš Žontar (ŠD NANOS PODNANOS) ter tretje Luka Mihelič (KGT Papež).

V kategoriji Članice je bila najhitrejša Mojca Koligar (Klub gorskih tekačev Papež, Hoka one one), druga je bila Tina Kozjek (TK Šmarnogorska naveza) in tretja Tina Klinar.

V kategoriji Mlajše veteranke je prvo mesto osvojila Andreja Godec (AD ŠTAJERSKA), druga je bila Monja Drnovšek in tretja Marija Trontelj (TK Šmarnogorska naveza).

V kategoriji Mlajši veterani je bil najhitrejši Metod Bregar (KGT Papež), drugo mesto je osvojil Boštjan Pintar ter tretje Simon Alič (ŠD NANOS PODNANOS).

V kategoriji Starejše veteranke je prvo mesto osvojila Boža Meža (TOP ATLET).

V kategoriji Starejši veterani je zmagal Bojan Galin (ŠKD MEKINJE), drugi je bil Milivoj Papič (KD LPP) in tretji Anton Knavs (KLJUKA).

V kategoriji U12 (mlajše deklice) je bila najhitrejša Nina Rotar (TK Šmarnogorska naveza), druga je bila Sara Bilban (TK Šmarnogorska naveza) in tretja ElizaGorenčič (TK Šmarnogorska naveza).

V kategoriji U12 (mlajši dečki) je bil najhitrejši Timotej Krašovec (AK SEVNICA), drugo mesto je osvojil Luka Trček (ŠD Tabor Žiri) ter tretje Leon PešovskiBužan (Klub gorskih tekačev Papež).

V kategoriji U14 (dečki) je prvo mesto osvojil Tanej Fatur (AK Postojna), drugi je bil Žan Šubic (Šd Tabor Žiri) in tretji Nik Romšak (KGT Papež).

V kategoriji U14 (deklice) je prvo mesto osvojila Gaja Leban Jež (AD Posočje).

V kategoriji U16 (dečki) je zmagal Drejc Erznožnik (Šd Tabor Žiri), drugi je bil Izak Poljanšek (KGT Papež) in tretji Maj Pritržnik (TSK LiMa).

V kategoriji U16 (deklice) je prvo mesto osvojila Loti Rotar (TK Šmarnogorska naveza), druga je bila Lucija Medja (AK Radovljica) in tretja Zoja Levec (AK Postojna).

V kategoriji U20 (mladinci) je zmagal Klemen Španring (ŠD TINJE,), drugi je bil Tine Hren (tksmarnogorska naveza) in tretji Aljaž Luznar (Šd Tabor Žiri).

V kategoriji U20 (mladinke) je bila najhitrejša GONZA Špela (AD Štajerska), druga je bila Nuša Mali (AK Domžale) in tretja Maja Per (AK Domžale).

V kategoriji Veterani je bil najhitrejši Miran Cvet (KGT Papež), drugo mesto je osvojil Milan Vivod (ŠD Team Mozirje) ter tretje Simon Strnad (ŠD NANOS PODNANOS).

V kategoriji Veteranke je bila najhitrejša Ivica Žlogar (Priprave Ljubljana), druga je bila MartinaPodvršnik.

Rezultati

Fotogalerija