16.05.2022.

Timotej Bečan znova balkanski prvak, Martina Potrč podprvakinja, ekipama tekačev srebro in bron

Timotej Bečan znova balkanski prvak, Martina Potrč podprvakinja, ekipama tekačev srebro in bron
Balkansko prvenstvo
 
TIMOTEJ BEČAN ZNOVA PRVAK, MARTINA POTRČ SREBRNA, KOLAJNI EKIPAMA TEKAČEV
 
Romunsko mesto Campulung Moldovenesc je bilo znova izjemno uspešno za slovensko reprezentanco. Timotej Bečan je ponovno prvak Balkanskega prvenstva, kjer Slovenija kot povabljena reprezentanca sodeluje od 2018. Martina Potrč je v svojem reprezentančnem derbiju pritekla srebrno kolajno. Prehitela jo je le v Evropi najbolj uveljavljena trail in gorska tekačica Romunka Denisa Dragomir. Še ena novinka Dominika Zupančič Valant je na 12 kilometrov dolgi progi v dveh krogih v cilj pritekla četrta.
 
 
DVOJE NEHVALEŽNIH ČETRTIH MEST
Še z manjšim zaostankom kot Dominika, z vsega 6 sekundami, je kolajno na četrtem mestu obžaloval vsemladinski prvak Maj Pritržnik.
 
EKIPAMA SREBRO IN BRON
Velika tožba in veselje v utehi sta ekipni kolajni tekačev. Potem ko je Klemen Španring moral odpovedati nastop, sta Timoteju Bečanu ekipno srebro pomagala priteči sedmi Nejc Uršič in še en Kamničan David Vogrin (12.).
 
 
MLADINCI OB BOK ČLANOM
Ob tem, da članici in mladinka Gaja Leban Jež (12.) niso imele popolne ekipe, pa so se brona veselili tudi mladinci Tim Breznikar (10.), Nil Kerin (11.), Jon Velkavrh (13.mesto) in seveda kapetan Maj Pritržnik.
 
 
 
 
????????✔️????Timotej Bečan :"Šel sem po to ???? in tudi dobil. Po prvem krogu sem bil prepričan, da imam dovolj prednosti, taktično sem jo obdržal in ubranil naslov prvaka."
 
????????????✔️Martina Potrč je balkansko opisala zelo doživeto. "Proga je bila zares težka. Strm vzpon in tudi spust. Klanec je bil tako zelo strm, da je bilo navzgor skoraj nemogoče teci in je prav prišel "trail power hiking".
Navzdol sem prvi krog tekla z rezervo in sta me dve tudi takoj prehiteli. Sem pa potem v drugem krogu na vzponu ujela in poskušala narditi razliko do vrha, potem sem na spust šla kolikor sem lahko, da te razlike do cilja nisem izgubila. Tek z dvema krogoma mi ni delalo težav, sem psihihično običajno kar dobro pripravljena in dovolj zrela. Res se presenečena nad seboj in srečna za ta ezultat, navsezadnje je to zgolj teden po Vipavi, 50 km in sem v osnovi tekačica na daljše, veliko dalje razdalje. Vzdušje v ekipi je super, za smeh poskrbijo mladinci. Mi je pa všeč, ko pride čas za trening in tekmo vsak ve, zakaj je tukaj in nosi slovenski grb."
 
 
socialna omrežja

Martina Potrč