13.05.2022.

Enajst slovenskih predstavnikov na balkansko prvenstvo v Romunijo

Enajst slovenskih predstavnikov na balkansko prvenstvo v Romunijo

Balkansko prvenstvo znova v Romuniji, v Campulung Moldovensec.

ENAJSTERICA NA BALKANSKO PRVENSTVO

Slovenska reprezentanca gorskih tekačev bo konec tedna znova tekmovala na balkanskem prvenstvu v 1100 kilometrov oddaljenem romunskem mestecu Campulung Moldovenesc. Z zadnjih balkanskih prvenstev so se vedno vrnili z več kolajnami, kot je (tiha) želja tudi tokrat.

Ob mladincih Maju Pritržniku, Timu Breznikarju, Nilu Kerinu in Jonu Velkavrhu in mladinkI Gaji Leban Jež, ter članicah Martini Potrč in Dominiki Zupančič Valant, je ob članih Nejcu Uršiču, Klemenu Španringu, Davidu Vogrinu glavno ime Timotej Bečan, lanski balkanski prvak. Bečan velja za prvega favorita. Ob novi osvežitvi je znova med najboljšo trojico na svetrovni lestvici WMRA (vir WMRA).

Reprezentanca je v osnovi izbrana z najboljših s Prvenstva Slovenije v gorskih tekih gor dol na Hrastnik trailu, ki je bil konec aprila. V Romuniji bosta tako tretja in četrta članica prvenstva Slovenije med članicami. Martina Portč in Veronika Zupančič Valant sta novinki v dresu reprezentance. Med člani so zraven slovenski  prvak, podprvak, ter četrti in šesti član s Hrastnik trail, ter najboljši štirje mladinci na DP. Gaja Leban Jež zastopa val mladink.

Trasa proge je gor-dol. Enaka kot lani, krog naj bi bil dolg 5,9 kilometra (470 metrov višinske razlike), člani in članice tečejo dva kroga, mlajši krog.

Leta 2019 je Mojca Koligar osvojila zlato med posameznicami, ekipno srebrno je pripadlo članicam in tudi srebro članom.

2021 je Timotej Bečan pritekel naslov balkanskega prvaka. Nuša Mali je v prvi članski sezoni presenetila z bronasto kolajno.  Člani, v tokratni zasedbi je od sedanje zraven le Bečan, pa so pritekli ekipno srebro, mladinci s Klemenom Španringom, Breznikarjem in Pritržnikom pa so bili bronasti.

 

članice: Martina Potrč, Dominika Zupančič Valant

člani: Timotej Bečan, Klemen Španring, Nejc Uršič, David Vogrin

mladinke: Gaja Leban Jež

mladinci: Maj Pritržnik, Tim Breznikar, Nil Kerin, Jon Velkavrh

vodja: Robert Pritržnik, trener: Edvin Kosovelj

Spomin na lansko balkansko prvenstvo

https://gorski-teki.si/artikal_Timotej-Becan-balkanski-prvak-Nusa-Mali-bronasta-ekipama-srebro-in-bron

https://gorski-teki.si/artikal_Mojca-Koligar-balkanska-prvakinja-zenska-ekipa-srebrna-moska-bronasta

še nekaj spomina na vzdušje zadnjega Prvenstva Slovenije, na UVVV so tekmovali v disciplini dolgi trail