04.07.2019.

Barbara Trunkelj, Nuša Mali, Gašper Bregar in Klemen Španring pred EP v Zermattu

Barbara Trunkelj, Nuša Mali, Gašper Bregar in Klemen Španring pred EP v Zermattu

V nedeljo bo v švicarskem gorskem turističnem središču Zermatt 18. izvedba evropskega prvenstva v gorskem teku. Tudi s 15 slovenskimi reprezentanti. Izbrani so bili na izbirni tekmi na teku na Ratitovec v začetku junija.  Med člani bodo Slovenijo zastopali Timotej Bečan, Miran Cvet, Gašper Bregar in Luka Kramarič, med članicami Mojca Koligar, Barbara Trunkelj, Mateja Kosovelj in Klara Ljubi, mladinke Nuša Mali, Špela Gonza in Zoja Levec, ter mladinci Klemen Španring, Tine Habjan, Nejc Uršič in Aljaž Luznar.

Nuša Mali je pripravljena

»Počutim se pripravljeno, » pred odhodom v švicarski Zermatt pravi Nuša Mali atletinja iz Tuhinjske doline, ki teče za AK Domžale.Na DP na Ratitovec je med mladinkami zmagala nekaj korakov pred Špelo Gonza.

 O pričakovanjih glede rezultata ima v mislih lansko 25. iz Skopja. »Pričakujem, da bom približno tam kot lansko leto, vsaj nekje na sredini, mogoče v prvi polovici uvrščenih. Glede na to, da je proga kar podobna tisti v Andori, se mi zdi, da mi ustreza. Upam samo, da ne bo kakšnih težav zaradi velike nadmorske višine,« se nadeja Nuša Mali.

NUŠA MALI IN NJEN ZADNJI NASTOP PRED EP

Mladinec Klemen Španring

Klemen Španring, državni prvak med mladinci, je letnik 2002, tekmoval bo med precej starejšimi tekmeci : »Za EP sem dobro pripravljen. Mogoče mi je zmanjkalo malo treninga na klanec, saj sem se pripravljal bolj za stadionsko atletiko. Vrhunec pripravljenosti sem načrtoval za to obdobje. Pred tednom sem tekel na DP na 5000 m (16:11, drugo mesto). Upam, da sem ohranil nivo pripravljenosti. Na tekmi želim videti kje sem v primerjavi z drugimi državami in imeti pregled za Mednarodni mladinski pokal avgusta v Italiji, kjer se bom lahko pomeril s svojimi vrstniki.«

Gašper Bregar je rekorder po številu nastopov

Gašper Bregar je precej mlajši kot Miran Cvet, ki bo na prvenstvu nosil zastavo staroste prvenstva, a je po številu nastopov za reprezentanco že blizu številke 25. Najboljša uvrstitev je z Velike planine, 30. mesto: »Mislim, da sem za Zermatt pripravljen. Bo priložnost, da naredim dober rezultat. Imam zastavljen cilj, da se uvrstim čim višje, vsaj v prvo polovico uvrščenih in s čim manjšim zaostankom za zmagovalcem. Vrhunec leta načrtujem na SP v Argenitini. Mislim, da imam se boljše možnosti za dober rezultat. V Zermattu bi tudi ekipno lahko posegli po visokih mestih. Smo močna ekipa. Dobro bo dela tudi pomoč trenerja Edina Kosovelja. Se mi zdi, da zna celotno ekipo dvigniti in z največ izkušnjami popeljat do še boljših rezultatov." 

Gašper Bregar je zadnji tekmovalni nastop opravil ob Soči, kot tudi del ostalih reprezentantov (klik)

Barbara Trunkelj: »Nastop na evropskem prvenstvu v gorkih tekih mi predstavlja veliko čast, saj imam tako priložnost zastopati Slovenijo. Prav tako pa bo ta nastop velik izziv, gre za zahtevno tekmo na kateri bodo zbrane najboljše evropske tekačice in bo za dobro uvrstitev potrebno prikazati najboljšo možno predstavo. Res sem imela junija več nastopov. Zadnji Soča Outdoor je bila uživancija. Dan po tekmi nisem imela nobenih težav.«

BARBARA V PODBRDU